مجموع نظرات: ۰
پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۶
۱ نفر

تحقیقات جدید نشان می‌دهد مصرف بیشتر اسیدهای چرب غیراشباع با کاهش خطر سرطان سینه در زنان قبل و بعد از یائسگی، به ویژه زنان پیش از یائسگی که چاق هستند، مرتبط است.

امگا 3

به گزارش همشهری آنلاین، زنان یائسه با افزایش خطر ابتلاء به سرطان سینه مواجه هستند که در صورت اضافه وزن و کلسترول بالا، فشار خون بالا یا هر دو افزایش می‌یابد. از آنجایی که بدن به طور طبیعی اسیدهای چرب غیراشباع تولید نمی‌کند، ترکیب مواد غذایی سرشار از این اسیدها، که به عنوان اُمگا ۳ هم شناخته می‌شود، می‌تواند به پیشگیری از سرطان سینه کمک کند.

سرطان سینه به استثنای سرطان پوست شایع‌ترین نوع سرطان در زنان است و عمدتاً در زنان میانسال و مسن با میانگین سنی ۶۲ سال رخ می‌دهد. در حالی که عوامل متعددی وجود دارد که بر خطر سرطان سینه تأثیر می‌گذارد، تحقیقاتی وجود دارد که نشان می‌دهد رژیم غذایی نقش کلیدی در ایجاد این بیماری دارد.

بر اساس نتایج مطالعه جدید، رابطه معکوس بین خطر ابتلاء به سرطان سینه و دریافت اسیدهای چرب غیراشباع، به ویژه در زنان یائسه که چاقی دارند، وجود دارد. اسیدهای چرب امگا ۳، چربی‌های سالمی هستند که به خاطر فواید سلامتی شأن شناخته شده هستند.

در مطالعه جدید، محققان ۱۵۸۹ مورد سرطان سینه زنان و ۱۶۲۱ فرد بدون سرطان سینه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها افراد مبتلا به سرطان سینه را که اسیدهای چرب امگا ۳ مصرف کرده بودند، ارزیابی کردند و داده‌ها را با افراد بدون سرطان سینه که اسیدهای چرب امگا ۳ مصرف کردند، مقایسه کردند.

زنان چاق این غذاها را بیشتر مصرف کنند

محققان همچنین بررسی کردند که آیا این رابطه تحت تأثیر وضعیت یائسگی، وضعیت گیرنده هورمونی یا مصرف اسید لینولئیک قرار دارد یا خیر. یافته‌های مطالعه نشان می‌دهد که مصرف بیشتر اسیدهای چرب امگا ۳ با کاهش خطر ابتلاء به سرطان سینه مرتبط است. این مسئله در زنان پیش از یائسگی و آنهایی که دارای انواع خاصی از تومورهای سینه بودند بارزتر بود.

نتایج نشان داد زنانی که اضافه وزن داشتند یا چاق بودند و مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ را در رژیم غذایی شأن افزایش دادند، خطر ابتلاء به سرطان سینه در آنها کاهش یافت.

خطر ابتلاء به سرطان سینه با افزایش سن به خصوص پس از ۵۰ سالگی افزایش می‌یابد.

زنانی که خطرات ژنتیکی خاصی دارند، قبل از یائسگی با خطرات بالای سرطان سینه روبرو هستند. عوامل ژنتیکی، از جمله سابقه خانوادگی سرطان سینه، خطر ابتلای فرد را در طول زندگی افزایش می‌دهد.

رژیم غذایی متعادل و سبک زندگی سالم نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد. این شرایط شامل ورزش منظم و تغذیه سالم، همچنین پرهیز از سیگار، مصرف الکل، خواب کافی و تمرین مدیریت استرس است.

کد خبر 697081
منبع: مهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha